Čipka koja na prvi pogled osvaja sva srca – SUGARVEIL

sugarviel

čipka koja na prvi pogled osvaja sva srca, izgleda vrlo luksuzno i svečano. Ne možete joj odoleti, a tako je jednostavna za apliciranje. Za pripremu iste potrebno je CMC I MERING koji možete kupiti u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

2g – mering puder (belanac u prahu)
4g – CMC
3g – finog šećera u prahu
4g – glukoze ILI dekstroze u prahu
8g – kukuruzni skrob (gustin)
80ml -vruće vode

Sve praškaste sastojke izmešate i u njih sipate vruću vodu (ne vrela). Bitno je da žicom sve sastojke mešate, a ne mikserom da se izjednači masa, mešati oko 5 min i raditi čipku. Potreban vam je šablon i špatula sa kojom ćete razvlatiči masu po šablonu. Bitno je biti strljiv i polako razvlačiti masu da se ceo šablon lepo ispuni. Ostavite da se suši (zavisi od trenutne temperature i vlage). Kada je čipka suva vadite je tako što kalup okrenete kontra da čipka bude dole i polako krenete rukom da odlepljujete,  i najbitnije čipku nikako ne razvlačite rukom već samo polako odvajate od kalupa špatulom.

sugarviel 01 sugarviel 01

A sa ovakvom čipkom možete napraviti izvanredne ramove za jestive slike (uspomene sa voljenom osobom) koje ste zamislili na vašoj torti, mašne ili jednostavo ukrasiti tortu čipkom, izgledaće vrlo luksuzno uz malo truda.