Čokoladne kašičice – kreativan rad sa decom

cokoladne kasicice

Čokoladne kašičice su brza poslastica koja deci daje mogućnost da iskažu svoju kreativnost. Kao svaka mama trudim se da svojoj deci proširim vidike na sve strane, s obzirom da se bavim izradom jestivih slika i uvek se trudim da dam koristan savet svojim klijentima i pomognem da njihova zamisao uspe u svakom pogledu tako i mamama koje žele da provedu kvalitetno vreme sa svojom decom usmerim na jedan zanimljiv i kreativan rad sa decom.

Sastojci koji su potrebni:

Količina čokolade koja vam je potrebna zavisi od toga koliko kašičica želite da napravite, 100gr čokolade je neki optimum za 15-ak čokoladnih kašičica.

-100gr čokolade mlečne,
-50gr bele čokolade,
-dekorativne mrvice,
-dekorativne bombonice i perle,
-plastične kašičice u boji
-celofan za pakovanje i satenske trake

Kašičice poređajte na pleh tako da drške budu oslonjene na ivicu pleha, da ne bi došlo do razlivanja čokolade, zatim rastopite čokoladu na umerenoj temperaturi šporeta uz konstantno mešanje dok se skroz ne otopi ili u mikrotalasnoj. Otopljenu čokoladu lepo razlijte koristeći posebnu kašiku i sačekajte da čokolada lepo slegne. Sačekajte par minuta da se čokolada malo ohladi pa onda počnite sa ukrašavanjem. Po želji možete dodati i topljenu belu čokoladu koju možete staviti u kesicu za zamrzivač kojoj ćete odseći vrh i sa njom pisati ili praviti razne oblike. Kada ih ukrasite, stavite ih u frižider da se stegnu. Svaku kašičicu pojedinačno umotajte u celofan i zavežite trakicu odgovarajuće boje.

Ne morate se ovde zaustaviti u svojoj kreativnosti. Ako želite da još neko uživa u veselom izgledu i dobrom ukusu čokoladnih kašičica, upakujte ih i poklonite sa povodom ili bez njega.

Uživajte u zajedničkom vremenu.