Cruffins – kroasan ili mafin?

cruffins

Za ovaj neobičan recept potrebno je malo umeća, malo ljubavi i malo strpljenja da bi kao rezultat dobili zaista ukusne krafine, a šta su to krafini, hm….to vam je veza izmedu kroasana i mafina pa otuda i krafini 🙂
Baš su mi oči zaigrale kad sam pre neki dan pročitala recept za ove mirisne i divne inovacije, pa sam se naravno odmah bacila na spremanje.

Sastojci koji su Vam potrebni su:
brašno – 450gr
mleko – 240ml,
puter – 200gr,
šecer – 50gr,
1 kesica vanile,
med – 15gr- 1 supena kašika,
kvasac suvi jedna kesica – 10gr,
so jedan prstohvat,
šecer u prahu za posipanje

Mlako mleko podelite na pola i u jednu polovinu dodate so, a u drugu med i kvasac i pustite da odstoji 10 min dok kvasac ne počne da radi. Zatim u brašno dodate šecer, kesicu vanile, oba mleka i 100gr otopljenog putera i zamesite da se dobije jedna glatka masa, ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi, prekrijete posudu najlon kesom da se ne uhvati korica.
Kad je testo naraslo, podelite ga na 12 jednakih delova, jedan po jedan deo se razvlaci najtanje i premazuje puterom i uroluje, rolnicu presecite po dužini na pola i uviti u polu cvor i staviti u podmazan pleh na mafine. Kad ste svo testo razvukli i spremili za pečenje pustite još malo da naraste 1-2 sata i stavite na pečenje 30min na 180 stepeni. Krafine možete izdubiti i puniti čokoladnim ili voćnim prelivom ili slatkom od jagoda, stvar je ukusa i odozgo pospite šecer u prahu.