Dečji rođendan – radost za sve

61156_shutterstock-133672742_630x0
Rođendan deteta je, svakako, najlepši dan u godini u jednoj porodici. Ali, možda baš zato što je tako važan, on nosi i određenu dozu stresa, pa čak i nespokoja. Bitno je samo da s pripremama krenete na vreme, da u njih aktivno uključite dete i da uvažavate njegove ideje, želje i predloge tako da ceo proces pretvorite u zabavnu aktivnost umesto da sve radite u zadnji čas i nervozom pokvarite lep događaj koji vašem detetu tako mnogo znači.
Ne zaboravite da je taj dan prvenstveno slavljenikov. Nekada u žurbi oko priprema i dočekivanja gostiju zaboravimo na svoj i detetov provod. Velike su šanse da će jednog dana dete da pamti takve i slične sitnice, a ne da li je tog dana kuća bila sređena tip-top, da li su gosti bili oduševljeni izborom jela i pića, kao i sličnim detaljima, kojima se roditelji ponekad previše opterećuju. Fotografišite se i fotografije stavite u poseban album. Tu je i torta koja takođe može biti ukrašena u skladu s temom rođendana, pa potražite i odgovarajuće dekoracije za tortu i naravno – svećice!
Posle proslave budite sa detetom dok otvara svoje rođendanske poklone. Poklona je obično previše pa možete izabrati nekoliko koje ćete sutradan, zajedno sa svojim detetom odneti u neku humanitarnu organizaciju i pokloniti deci koja odrastaju u težim uslovima.
Ne zaboravite da tog dana slavite ljubav. Slavite dan kada ste po prvi put ugledali okice vašeg anđela i poželeli mu dobrodošlicu u vaše srce. Ja ne dam nikome i ničemu da tu sreću kvari. Nemojte ni vi.