Medenjaci kojima nećete odoleti

15235905_1056878497772010_7817409505879540293_o

Polako nas sve hvata praznična euforija, a ja sam prva kao dete, sva se istopim kad vidim neki detalj vezan za predstojeće praznike. Oko srca toplina koju želim da dočaram mojoj porodici, a pre svega deci jer će oni takve trenutke pamtiti za ceo život, a sa njima i mi.

Pošto imam smisla za dekorisanje i ukrašavanje ja tad stvarno pustim mašti na volju i iznenadim samu sebe rezultatima, što dekorisanjem po kuci, što dekorisanjem medenjaka koji su neprikosnoveni po ukusu, a što bih ja rekla pravi medenjak, ne samo za ukrašavanje već i za jelo.

Recept je proveren i već postao tradicionalan, sve što je potrebno su modle u prazničnom obliku, a i njih sada imate svuda po gradu u Home centru, Ide-a prodavnicama, Rodi. Medenjake možete ukrašavati rojal icing glazurom o kojoj sam ranije pisala, ili pak dekor masom u novogodišnjim bojama.

Recept za medenjake:

1kg brašna,
400gr šećer u prahu
4 jaja,
2 kašičice cimet,
1 karanfilić,
2 kaš. kakao,
2 kaš. soda bikerbona,
1 margarin
250gr med.
Sve zamesiti i staviti da prenoći u frižider.
Sutra dan razvući koru debljine pola prsta i seći modlama po želji, ređati u pleh i peći dok ne porumene, vreme pečenja zavisi od vaše rerne.

Za kućicu vam je potreban šablon po kome ćete odrediti veličinu stranica i krova, a to je lako, nacrtajte na papiru šablon i po tome secite testo, tako pecite i nema greške, ako već nemate silikonski kalup. Rojal glazurom možete zalepiti kućicu i dekorisati po želji, mrvicama, crvenim lulama, kokosom, kristalima. Dr.Oetker ima baš veliki izbor dekorativnih detalja koje možete takođe iskoristiti.