Neodoljiva malina i jedan divan recept sa njom – Tiramisu od malina

neodoljive maline

Malo ljudi zna koliko je malina stvarno korisna i zdrava za jelo. Malina spada u jagodičasto voće, raste kao grm sa sitnim crvenim plodovima slatkog ukusa.

Malina je izuzetno bogata snažnim antioksidansima koji deluju protivupalno protiv bakterija i gljivica. Ona je puna vitamina C, a sadrži i vitamin E, K i grupu B vitamina. Takođe sadrži sve minerale koji su zaduženi za starenje. Povoljno deluje na srce i dobar je lek za mnoge bolesti: jača imunitet, normalizuje krvnu sliku, poboljšava cirkulaciju, povoljno utiče na probleme sa varenjem, smanjuje rizik od kancerogenih boljenja. Naša preporuka, jesti maline uvek kad ste u prilici naročito sveže.

Tiramisu od malina

Sastojci koji su potrebni za tiramisu – 6 osoba:

-2 jaja
-50gr sećera u prahu
-250gr Mascarpona
-1 vanilin sećer
-150 gr malina
-6 piškota,
-12 sk pire od malina
-3-4 sk sirupa od malina, ili soka od narandze za nakvasiti piskote.

Priprema:

Odvojiti žumance od belanaca, dodati šećer u prahu žumancetu i sve dobro izmiksati. Belanca umutiti u čvrst sneg pa dodati prvoj smesi (žumancima) zamim Mascarpon i vanilin šećer.
U čaše u kojima servirate tiramisu na dno stavite pire od malina da prekrije dno, nakvašene piškote, zatim fil, maline, pa ponovo fil i odozgo maline, pre samog serviranja  dekorisati listom nane i kakao prahom sa dodatim stikerom omiljenog lika vašeg mališana na jestivom papiru koje možete poručiti kod nas. Pripremljene čaše ostaviti u frižideru 3h da se rashlade. Recept se brzo priprema idealan je za ovu sezonu i teško mu se može odoleti 🙂

tiramisi od malina