Slatki sto

slatki sto

Danas su dečiji rođendani nezamislivi bez slatkog stola, a najzanimljiviji deo prostora gde se slavi je naravno slatki sto koji deca ne mogu da dočekaju jer sve pršti od najnovijih likova iz crtaća koji su svuda i na svakom detalju stola. Sva dodatna dekoracija kao što su rođendanske kape, čaše, prstenovi za salvete, treba uskladiti sa temom rodjendana i učiniće sve savršenim. Tome doprinose i lepi stalci za mafine, salvete, trakice na zidu, baloni kao i čokladice koje mogu biti u omotu glavnog junaka.

Na slatkom stolu za posluženje mogu biti mafini, medenjaci, šareni popsi, krofnice, makaronsi u svim bojama kao i dekor čaše koje možete puniti raznim filovima.

popsi

U prilogu je recept za šarene popse, a potrebno je :

-150 ml vode
-100 g šećera
-100 g maslaca
-250 g mlevenog keksa
-150 g mlevenih oraha
-100 g crne čokolade

Za dekoraciju:

-300 g crne čokolade
-50 g bele čokolade

Vodu i šećer stavite da provri. Kuvajte 2-3 minuta, a zatim dodajte maslac i čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se ne istopi. Odmah dodajte mleveni keks i orahe. Dobro promešajte i ostavite na sobnoj temeperaturi da se prohladi.

Od smese pravite kuglice težine oko 25 g.

Ostavite u frižider da se ohlade i stegnu.

Na pari ili u mikrotalasnoj istopite crnu čokoladu. Štapiće za kejk popse umočite u čokoladu, a onda zabodite u kuglice. Stavite ih na tacnu zatim prebacite u frižider da se kuglice stegnu.

Izvadite kejk popse iz frižidera i svaki umočite u crnu čokoladu, višak otresite, a zatim zabodite štapić u stiropor. Stavite u frižider da se stegne.

Otopite belu čokoladu, sipajte u manju poslastičarsku kesu i dekorišite preko crne čokolade. Odmah pospite dekorativnim mrvicama. Ostavite u frižider da se čokolada stegne.

Recept uzet sa: http://www.minjina-kuhinjica.com/desert/cake-pops-desert/sareni-kejk-pops-video/