Voćna torta sa jagodama – hit proleća

torta sa jagodama

Svako proleće u sebi nosi neku novu energiju i snagu za neke lepe i slatke trenutke sa porodicom 🙂 pa tako i sa pojavom jagoda na pijaci mi odmah zamišljamo nešto ukusno i kremasto. To mogu biti šejkovi, voćne salate ili pak torta sa jagodama (bez pečenja) za tren oka i to na brz i jednostavan način. Sprema se za 45 min, a možete poslužiti 6 osoba.

Potrebno je:

– 2 kutije piškota,
– 3 kese pudinga od vanile,
– 1,5l mleka
– 1 puter,
– 500g šlaga,
– 1kg jagoda (banana, ananas, maline)

Uputstvo za pripremu:

3 kese pudinga skuvati u 1l mleka i ohladiti. U ohlađen puding staviti puter, (predhodno da stoji malo na sobnoj temperaturi) i mikserom umutiti da se dobije krem. U okrugli kalup (može i plića šerpa) poređati piškote, predhodno umočene u hladno mleko (možete dodati i malo ruma u to mleko). Znači, obložiti posudu, dno i stranice, onda staviti krem, pa preko voće, pa opet krem. Ponovo staviti piškote i tako redom dok se ne utroši materijal i završiti sa piškotama. Kada je sve složeno, staviti u zamrzivač jedno dva sata da odstoji. Kada izvadite iz zamrzivača, prevrnite tortu na tanjir namazite sa šlagom.

Ako želite nekog bliskog da obradujete, tortu možete ukrasiti jestivom slikom i napraviti pravo iznenađenje za sve prisutne. Uživajte u zajedničkim trenucima jer oni ostaju večno zapamćeni.

Recept uzet sa:zena.blic.rs